1. Start
  2. Om os
  3. Whistleblower-ordning
""

Whistleblower-ordning

Det giver os en mulighed for at reagere, og er et vigtigt redskab for os til at leve op til vores værdier. Det er en selvfølge, at vi tager ansvar, og at alle, der er berørt af Humanas aktiviteter, skal føle sig trygge og behandles med respekt.

Længere nede på siden finder du et link til Humanas whistleblower-formular. Før du klikker på den, anbefaler vi, at du læser informationen om whistleblower-ordningen.
Hvem kan indberette?

Udgangspunktet er, at du skal have eller have haft et arbejdsrelateret forhold til Humana. Du kan for eksempel være medarbejder, praktikant, jobsøgende, konsulent, tidligere medarbejder, leverandør eller aktionær. Bemærk, at du er dækket af whistleblower-beskyttelse før, under og efter, at du har forladt organisationen.

Hvad kan indberettes?

Whistleblower-ordningen er beregnet til at rapportere alvorlige arbejdsrelaterede forseelser eller uregelmæssigheder (eller mistanke om forseelser) inden for Humana-koncernen i forbindelse med:

  • Ulovlige aktiviteter.
  • Økonomisk kriminalitet (for eksempel falsk bogføring, overtrædelse af interne kontrolprocedurer eller underslæb).
  • Bestikkelse eller korruption.
  • Interessekonflikt.
  • Alvorlig indvirkning på enkeltpersoners liv og helbred.
  • Alvorlig indvirkning på Humanas vitale interesser.
  • Overtrædelser af dansk national lovgivning og overtrædelser af alvorlig karakter (fx bestikkelse, korruption, sexchikane).

Beskyttelse af dem, der rapporterer

Ud over beskyttelsen af en anmelder loven om beskyttelse af whistleblowere , der anmelder tjenesteforseelser, indeholder rundloven bestemmelser om ret. at give oplysninger på tryk, i skrift og tale at offentliggøre sine tanker, dog under ansvar for domstolene.

Anonymitet

Som whistleblower kan du vælge at forblive helt anonym. I dette tilfælde kan du, eller din rapport, ikke spores.

Hvordan indberetter du?

Brug linket nedenfor og udfyld formularen til whistleblower-rapportering.
For at vi kan undersøge og gå videre med din sag på den bedst mulige måde, skal du beskrive din sag i detaljer. Hvis du ikke giver en fuldstændig beskrivelse af hændelsen/problemet, eller hvis de nødvendige oplysninger mangler, kan vi muligvis ikke undersøge sagen ordentligt.

Der er ikke noget krav om bevis, men du skal give oplysningerne i god tro og ikke med onde hensigter, eller hvis du ved, at påstanden er falsk.

Sådan håndterer vi en indberetning

Alle whistleblowing-sager håndteres af et uafhængigt team fælles for Humana-koncernen.
Hvis du vælger at angive, hvem du er i din rapport, vil du modtage en kvittering for modtagelse af whistleblower-rapporten, medmindre du giver afkald på denne ret. Vi vil kontakte dig, hvis vi har brug for yderligere data og information. Når sagen er undersøgt, vil du modtage en tilbagemelding med information om, hvad der er sket.
Når vi modtager en indberetning, vurderer vi, om det er en sag, der kan håndteres yderligere i whistleblower-funktionen. Hvis sagen ikke kan håndteres i whistleblower-funktionen, vil dette i stedet blive håndteret i en anden rækkefølge.